Te salut.

Nu-mi mai amintesc cine mi-a insuflat în copilărie pofta de „visare cu ochii deschiși”, dar, de când mă știu, mi-am pus speranțele și nădejdea în visurile mele.

Primul meu „caiet” de visuri a fost un… calorifer.

Când eram la liceu dormeam pe partea stângă (cu capul sprijinit pe mâna stângă). Patul meu era lipit de un calorifer alb. În fiecare dimineață, când deschideam pleoapele, primele imagini erau grilajele de fier ale caloriferului. Iarna mă încălzea, vara mă răcorea. Aș spune că este caloriferul meu de suflet :)

Într-o zi, după ce citisem „Puterea extraordinară a subconștientului” de J. Murphy, am decis să-mi „blindez” încăperea cu texte și fotografii motivaționale. Îngrășământ fertil pentru subconștient.

Așa că am scanat întreg dormitorul și am decis că din întreaga încăpere, caloriferul are cel mai mare potențial să mă „îndoctrineze” cu imaginile idealurilor mele și să „radieze” motivație spre creierul meu.

Prin urmare, l-am transformat într-un „generator”. Nu doar de căldură, ci și de inspirație. L-am desenat și inscripționat cu propoziții care să-mi planteze în minte sâmburii unei mentalități prospere. Nici bine nu terminasem de scris pe ”caloriferul-pergament” că iată-mă ”visător practicant”!

Cu timpul, am tapițat toți pereții cu fotografii și pagini smulse din revistele cu oameni bogați. Într-un final, am transformat tot dormitorul (inclusiv baia) într-un soi de laborator de idei, într-un incubator de motivație.

Pot spune cu mâna pe inimă că peretele, tavanul, pereții și caloriferul au fost primele „caiete” de visuri.

Privesc cu nostalgie în trecut și realizez că aveam o doză consistentă de naivitate, dar chiar și așa, acolo s-a născut dorința magică, hotărârea irevocabilă de a atinge succesul.

Naiv sau nu, în orice caz, aveam o încredere nemărginită în forța visurilor mele.

Mai apoi m-am mutat la Iași, cu facultatea. Aici, noul meu caiet al visurilor era un panou de plută în care am înțepat vreo 12 fotografii, care reprezentau visurile mele actualizate. Îmi amintesc că aveam prinse în pioneze un BMW Seria 7 (second), un Hotel din Las Vegas, o mare turcoaz, pe campionul Fedor Emelianenko și un jacuzzi.

De pe atunci mi-am dat seama că o clarificare a dorințelor, o limpezire a idealurilor, mă vor duce mai aproape de vis. Nu știu exact care forțe din mine și ce cor al vocilor interioare îmi strigau necontenit în creier „să nu renunți vreodată!”, dar mereu am auzit ecoul acestor cuvinte în subconstientul meu. De ce? Pentru că m-am antrenat. M-am antrenat să AUD. Vocea interioară trebuie antrenată, ca orice alt mușchi. Altfel, ești imun la auto-motivație, iar mușchiul visării se atrofiază. Antrenează-te! Zilnic.

Chiar atunci (în facultate) am început să concep caiete, ghiduri, scriam tabele anuale, statistici, formule, încropeam ciorne toată ziua. Eram obsedat să ating succesul, iar ancora principală erau caietele mele în care sintetizam tot ceea ce-mi doream cu ardoare.

De pildă, aveam un Caiet de visuri bucșit cu fotografii, texte și multe idealuri. L-am răsfoit de zeci de mii de ori. Da, ai citit bine. Stătea la capul meu seara și pe birou ziua. În timp, l-am completat, l-am corectat, l-am testat. Timp de 11 ani am avut același Caiet al visurilor (un caiet dictando, studențesc). Am învățat cum acționează universul în favoarea ta dacă îi oferi claritate. Cât mai mută claritate.

Într-o zi, în 2019, eram în Bali, pe o plajă cu nisip alb și apă verde turcoaz. Cu un fresh de portocale în mână, tolănit pe șezlong, mi-am amintit de fotografiile de pe panoul de plută. Am zâmbit: pe acea plajă, un vis de-al meu se împlinea. Aveam bani, aveam libertate, aveam independență. Atunci, din inima mea a curs o întrebare, însetat de recunoștință pentru că Dumnezeu mi-a oferit atât de multe: care ar fi acel singur lucru pe care, dacă l-aș face cu toată forța pasiunii mele, ar avea cel mai mare impact în lume? Ce ar putea schimba lumea? Care-i acea „manoperă” care ar revoluționa dezvoltarea personală, motivația, educația? Din toată ființa mea s-au revărsat două cuvinte: CAIETUL VISURILOR.

Și iată cum a început un proces de aproape doi ani, în care am adunat toate experiențele mele (din copilărie, adolescență, facultate, avocatură, business) ca să dau viață unei unelte de dezvoltare personală, care poate schimba lumea. Nimeni nu știe cât suflet am pus în construcția acestui „felinar”. Câte zile și nopți am petrecut cu designerii, graficienii, colegii. Câte ședințe, câte întrebări interioare, câte sacrificii. M-am luptat pentru acest obiect. Am sacrificat timp pentru afacerile mele doar ca acest instrument să existe. M-am zbătut să se nască. Iar la final, nu am niciun dubiu că am realizat o sinteză grozavă pentru cei care vor să-și lumineze drumul spre viața visurilor lor.

Din 2021, anul lansării, Caietul deja a ajuns la mii de oameni. Și asta mă bucură enorm. Dar țelul meu este să ajungă la 1 milion de români.

Ieri, în prag de sărbători, am răsfoit caietul. Pentru a câta oară…

Deodată, în minte mi-au năvălit procesele prin care am trecut de-a lungul vremii. Caloriferul, tavanul, pereții…

Ce n-aș fi dat să am un astfel de instrument acum 20 de ani… Cât ar fi prețuit o astfel de sculă în trusa evoluției mele? Enorm. Poate că aș fi economisit ani din viață… Poate că aș fi fost mai liniștit, mai împlinit.

Dacă vrei să-ți faci cadou educație, motivație, inspirație, dar mai ales capacitatea de a acționa, comandă acest caiet! Eu îl numesc fără ezitare „caietul magic”. Ia o decizie măreață pentru viața ta, pentru visul tău, pentru sufletul tău.

Ai la îndemână un caiet ”la cheie, ultra-all inclusive”, gândit, conceput, construit în așa fel încât să genereze un impact uriaș și să-ți ușureze drumul. Totul este simplificat, totul este ”de-a gata”, la îndemână. Trebuie doar să începi. Acționează! Nu ai nevoie decât de un pix și cât mai multe visuri. De restul m-am ocupat eu. Singura ta grijă este să-ți așterni dorințele pătimașe pe hârtie.

Ba mai mult decât atât: ca să nu mai ai nicio scuză, am realizat și un Caiet de strategie. De ce spun că nu mai ai scuze? Pentru că mulți dintre noi pot să reclame că visurile sunt prea greu de dus, sunt o povară mult prea mare pentru minte. Caietul de strategie este, de asemenea, o resursă enormă. Prin completarea lui poți felia fiecare vis în bucățele mici, ca să-ți fie mult mai ușor să digeri procesul. Am realizat această unealtă prețioasă, pentru că este al doilea pas, complementar visurilor. Nu e suficient să vizualizezi, nu e suficient să te imaginezi bogat sau fericit. Trebuie să întocmești și o strategie minuțioasă. Pentru că unde nu e strategie, e doar gălăgie!

Și ca să fiu convins că în toată călătoria aceasta ai o sursă de inspirație, am selectat cele mai importante maxime, reflecții și aforisme, pe care le-am așezat într-o carte de suflet, o culegere de înțelepciune. Cartea se numește Lecția de înțelepciune. Toate trei vor tura motoarele sufletului tău către descoperirea vocației în descoperirea vieții visurilor tale.

Dacă ar fi să recomand un singur lucru, acela ar fi să îți aprovizionezi biblioteca: Caietul visurilor, Caietul de strategie și Lecția de înțelepciune. Dacă vrei să afli mai multe despre aceste produse fabuloase sau îți dorești să le comanzi, accesează https://caietulvisurilor.ro/