Film

Filmele au fost o binecuvântare în viața mea, având un rol inspirațional, educațional, chiar terapeutic. În copilărie am văzut în mare parte filme mediocre. La vârsta de 18 ani am descoperit Usual suspects cu Kevin Spacey, film care mi-a declanșat pasiunea pentru cinematografie.

Ulterior, am devenit dependent de topul IMDB.com, site care a devenit o reală școală. Refuzam să vizionez filme cu note mici ori filme derizorii sau mediocre. Le selectam doar pe cele premiate. Devoram filmele din vârful clasamentului.

În paralel, mi-am confecționat niște caiete personalizate, speciale, „de film”, în care notam informații despre regizori, actori, scenariști, premii. În final, acordam o notă generală filmului.

Eram total lipsit de experiență; prin urmare, criteriul era superficial, dar cu fiecare film vizionat, mă simțeam tot mai bine pregătit și din ce în ce mai pasionat. În următorii ani am vizionat toate filmele mari, clasice și pe cele premiate în marile festivaluri internaționale de film.

În facultate am făcut un făcut un curs de film la Iași și unul de scenaristică în București, apoi, în 2016, am urmat cursurile „New York Film Academy” din Hollywood, California. Filmul meu de absolvire a fost un scurtmetraj de 10 minute pe care l-am intitulat The Little Truth.

În 2020 am realizat filmul documentar 30 de ani și 15 minute, care a avut premiera la TIFF.

Ultimul meu film este un documentar despre pasiune, traumă și despre relația cu tatăl. Timp de aproape doi ani, am lucrat împreună cu o echipă devotată la acest film (Roxana Maraloiu și Andrei Pantea sunt doar doi dintre cei care au tras ca o locomotivă filmul după ei).

Eu sunt un om care nu are răbdare iar faptul că am putut să mă focusez un timp atât de îndelungat asupra unui astfel de proiect, îmi confirmă că sunt devotat ireversibil pasiunii mele.

VEZI FILMUL “30 de ani și 15 minute”

Dețin o casă de producție, Mandachi Films, prin intermediul căreia produc și podcasturile de pe canalul meu de Youtube, sub brandul Mandachi Televijân, proiect mai sus amintit.

Filmele au avut un impact esențial și m-au ajutat să evoluez, inclusiv în antreprenoriat. Grație filmelor vizionate, am preluat foarte multe idei ce țin de atitudine, imagine, decoruri, organizare, dar și elemente de branding, marketing, sales, naming și management.

Tuturor celor care îmi cer sfaturi referitoare la evoluția lor în lumea afacerilor le recomand cu patimă să vizioneze cât de multe filme pot.

Filmul este marea mea pasiune și sper să-mi trăiesc viața visurilor în jurul cinematografiei.