CITEȘTE!

Proiectul CITEȘTE!, cu biblioteci publice în containere educaționale, prinde contur și se dezvoltă în toată România. ”Cu lectura dai lovitura” este o sintagmă cu un ecou tot mai mare.

Acest proiect unic în țara noastră îmi dă o satisfacție de nedescris și mă motivează să mă implic zi și noapte ca să-mi îndeplinesc un vis: 42 de containere educaționale, câte unul în fiecare județ din România, în special în zonele rurale defavorizate.

Deja avem în ”producție” cinci containere-bibliotecă, cu peste 2500 de cărți, cu ateliere pentru pictură, muzică și film. Antreprenorii vizionari au decis să finanțeze și ei câteva containere. Le mulțumesc, i-am promovat deja, îi voi promova în continuare, le sunt recunoscător. Aștept cât mai mulți alături de noi!

Eu am finanțat integral două containere dotate complet și vreau să continui. Nu mă opresc! Îmi place. Mai mult decât atât, voi investi aproximativ 100.000 euro pentru a restaura o casă românească tradițională, în curtea căreia voi construi un mic parc de distracții pentru toți copiii fără posibilități de la țară, care vin să citească la container sau care vor învăța chiar acolo să cânte la diferite instrumente. Tot aici, la țară, voi construi o sală de fitness în aer liber în jurul containerului-bibliotecă. Voi amenaja un muzeu tradițional unde voi organiza sesiuni de antreprenoriat cu cât mai mulți oameni de afaceri de succes. Vreau să investesc masiv în educație și să finanțez proiecte educaționale, pentru că asta îmi dă sens și mă pasionează. Dacă mai există doritori (generoși) sunt disponibil să le povestesc pe îndelete conceptul. Cred că îi voi convinge că în educație INVESTEȘTI, nu cheltui.

Poți să-ți lași consitent amprenta în proiectul nostru cu containere. Da, poți ajuta concret. Iată cum:

1. donezi cât mai multe cărți. Nu trebuie să fie neapărat noi, orice carte este binevenită. Ar fi foarte frumos să scrii câteva rânduri pe prima pagină. Subliniez: noi ne permitem să achiziționăm cărțile, dar tocmai prin această colaborare, prin intermediul acestor donații, ne atingem scopul proiectului: să ne unim în jurul educației, să ne coagulăm forțele în jurul cărților. Adresa la care puteți dona cărțile este: loc. Suceava, str. Sofia Vicoveanca, nr. 107, Hotel Mandachi, recepție.

2. Aici scrii istoria: FINANȚEZI INTEGRAL un container educațional, complet dotat. Prețul unui astfel de ”templu” cu toate dotările și funcțiunile (biblioteci, mese, scaune, telescop, binoclu, pian, țambal, chitară, viori, ateliere de pictură, muzică, film etc) este de 12.500 euro + tva. Prețul e mai mare, dar diferența achit eu. Îl poți construi pe cont propriu, caz în care noi îți livrăm absolut tot know-how-ul, precum și toate contactele furnizorilor negociați în prealabil. Sau, dacă nu ai timp, îl putem construi noi de la A la Z și ți-l livrăm în curte. Noi îl dotăm, îl decorăm, îl ansamblăm, îl branduim și îl livrăm în curtea ta (comuna ta, orașul tău). Atenție, noi NU comercializăm containere, ci le achiziționăm la rândul nostru de la alți furnizori români. Activitatea este non-profit. Adică profitul este zero pentru noi, ba mai mult decât atât, eu plătesc de pe persoană fizică toți oamenii din proiect, toată manopera precum și orice alte cheltuieli neprevăzute care apar. Facem această muncă în regim de voluntariat, nu în scopuri comerciale. Nu le vând sau produc eu, nu mă ocup cu așa ceva. Eu doar am conceput proiectul și îl promovez cu toată forța. Muncesc pentru el cu pasiune. În cazul în care vrei să ne ocupăm noi de tot, tot ce trebuie să faci este să efectuezi plata la furnizorii pe care ți-i indicăm, apoi, totul cade în sarcina noastră, inclusiv transportul.

De ce ai finanța un astfel de container-multifuncțional? Iată 6 motive:

– numele tău și al companiei tale vor fi inscripționate în interiorul containerului și pe ușa de la intrare (ai reclamă onestă, sănătoasă, etică și durabilă).

– moștenirea pe care o lași în urmă este imensă, impactul în comunitate enorm. Efectul donației tale este unul pe termen mediu și lung. Pe de altă parte, consecințele gestului tău sunt profund umane. Vei inspira multă lume în calitatea ta de CTITOR FONDATOR.

– mii de copii în România care nu au acces la un pian, vioară, chitară sau alte instrumente muzicale, care nu au acces la cărți, la o pânză de pictură sau la alte unelte educaționale, îți vor fi recunoscători și își vor aminti de tine. Vei fi un deschizător de drumuri pentru o generație întreagă de copii (care nu au multe șanse în viață).

– biblioteca va avea peste 2000 de cărți. Dacă doar una dintre ele va schimba destinul unui copil, ai făcut un gest istoric, profund uman și inspirațional. Nu uita ce am precizat mai sus, tu trebuie să motivezi comunitatea să se implice în strângerea fondului de carte. Dar asta este relativ simplu. Oamenii sunt foarte receptivi atunci când apare un proiect atât de original în comunitate.

De asemenea, vei fi promovat pe toate canalele online a lui Ștefan Mandachi (aprox. 900.000 urmăritori) și în EDUCASTUL Mandachi Educast (140.000 subscribers).

Vei inspira și pe alți antreprenori să se implice în zona educației și, poate că de la donația ta, se vor genera alte zeci de lăcașuri educaționale similare.

Dacă nu îți permiți să ”cumperi” un container, dotează-l parțial. Fie donezi mobilier, fie instrumente muzicale, fie faci o donație în bani pe www.mamajeni.ro cu titlul ”container educațional”

Dimensiuni container: 13 m x 2,5 m. Este nevoie de o platformă betonată, simplă, pe care să-l așezăm. Avem nevoie de o conexiune la curent. Dacă dorești să ai un container educațional în satul tău, în comuna sau în regiunea ta, ne-ar ajuta să convingi și autoritățile locale să se implice în jurul acestui hub educațional: să monteze câteva bănci în jur, poate un loc de joacă pentru copii sau o sală de fitness în aer liber. Orice primar deschis la minte va înțelege aportul enorm al acestui proiect în comunitate. De aceea, dacă vei convinge antreprenori sau oameni de rând să finanțeze un container, îți recomand să unești în proiect cât mai mulți oameni din comunitate și să ceri sprijinul concret (nu doar verbal) al Primăriei.

Important: nimeni nu garantează că obiectele din interior nu vor dispărea. Nimeni nu garantează că nu vor dispărea cărțile. Acest proiect este un soi de test civic: să vedem cum se auto-gospodărește comunitatea locală și să ne educăm reciproc, să avem grijă de bunuri, să curățăm în urma noastră, să păstrăm în bună funcțiune întreaga investiție. Putem să-l numim și experiment social. Principiul de funcționare e simplu: iei o carte acasă, pui alta în loc.

NOTA BENE: Acest proiect este totalmente apolitic. Orice ingerință a factorului politic este strict interzisă și vom refuza absolut toate propunerile cu textură politică. Acesta este un demers civic, conceput integral de mine, pe persoană fizică. Subliniez: nu am făcut parte, nu fac și nu voi face parte din niciun partid politic, din nicio asociație, din nicio organizație publică sau secretă, din nicio structură, din niciun aparat.

La final, te invit pe canalul meu de Youtube, Stefan Mandachi, dă un subscribe chiar acum. Vei avea acces gratuit la 500 de filme educaționale, inspiraționale și motivaționale. Nu uita să îți faci Caietul visurilor și Caietul de strategie. Am conceput aceste obiecte educaționale formidabile pentru tine. www.caietulvisurilor.ro