Mi-am dat seama (la timp) că educația este vindecătoare. Că poate aduce pace, sens, echilibru, dar mai ales prosperitate. De aceea mi-am mutat toate afacerile, toată energia și întreaga muncă în industria educației online. Mă simt minunat să împart cunoștințele acumulate cu „discipolii” ambițioși și să concep proiecte și strategii prin care să facilitez educația tuturor celor încăpățânați să evolueze. Actualmente, educația este singurul domeniu în care investesc bani, timp, resurse, dar mai ales, multă pasiune.

Educația este sufletul societății, iar autoeducația este singurul tip de educație care contează și care poate genera impact pe viață. Când nu mai ai nevoie să fii împins de la spate spre educație, ai devenit un om liber. Pentru că atunci când începe să-ți fie tot mai limpede că doar prin autoeducație poți avea independență, siguranță și libertate, nu te vei mai opri niciodată din acest proces. Doar atunci când prețuiești procesul de proprie șlefuire, vei deveni îndârjit să-ți faci bine. Autoeducându-te îți demonstrezi că te respecți. Abia atunci progresezi și evoluezi, atunci cunoști oameni de calitate și te dezvălui pe tine, omul de calitate. Și implicit, vei construi o țară de calitate. Cât de frumos, împlinitor și melodios sună: țara de calitate!

Nelson Mandela spunea că „educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi ca să schimbi lumea”. Cu adevărat, educația este cel mai onest mecanism prin care te poți schimba pe tine. Și abia apoi, vei (putea) schimba omenirea. Educația îți protejează libertățile, te scapă de frici, te duce spre prosperitate, te echilibrează și te îmblânzește. (Auto)educația te vindecă. (Auto)educația ne vindecă. Ne inspiră. Toleranța, empatia, solidaritatea sunt rezultatele educației. Colaborarea, conexiunea, prietenia, toate sunt consecințe ale educației.

Heraclit din Efes sublinia încântător: „educația este al doilea soare pe care îl avem”. Aș îndrăzni să-l completez: educația este soarele ființei noastre, viața lucidă din noi.

După doi ani de avocatură și 11 ani de business, după ce am agonisit diplome, masterate, eșecuri, traume și războaie, după sute de cărți citite, tone de cursuri și seminare, dar mai ales după ce am înghițit tone de ”praf” în arenele antreprenoriatului, nu am decât o singură concluzie: autoeducația este fructul dulce al oricărei zbateri și catalizatorul care te împinge spre viața visurilor tale.