Spartan

În luna ianuarie 2023 am vândut toate operațiunile din HoReCa și am părăsit definitiv industria. Am vândut lanțul Spartan, alături de celelalte branduri care aparțineau companiei Strong MND Corporation. Totuși, Spartan rămâne un proiect de suflet, care m-a maturizat ca om de afaceri.

Brandul Spartan este cea mai mare rețea de restaurante de tip fast-food creată vreodată în România, brandul românesc numărul 1 de pe piața restaurantelor cu carne rotisată.

Spartan este un restaurant cu specific principal grecesc, la care am adăugat ingrediente secrete pentru a personaliza conceptul. Accentul este pus pe curățenie, pe rapiditate, pe corectitudine și pe interacțiunea prietenoasă cu clienții.

Pentru a ajunge cel mai mare lanț de restaurante cu specific grecesc din Europa (80 restaurante) am depus o muncă pe care nu o voi putea cuantifica vreodată. La 8 august 2012 am deschis de la zero primul restaurant în Suceava. Prima locație arăta complet diferit: de la dotare până la design.

Pornisem la drum cu echipamente second-hand, investiția fiind minimă (aprox. 25.000 euro). Echipa era improvizată și meniul foarte diferit față de cel actual. Am muncit mult, am învățat din greșeli, am muncit și am progresat.

Eu am desenat logo-ul, eu am ales fonturile și culorile, eu am realizat primul site web, am răspuns la toate telefoanele clienților și am asistat la fiecare deschidere de restaurant în primii cinci ani. Astfel, am reușit să mă auto-educ și să învăț domeniul în toată amploarea lui.

În 2022 am început o procedură de ieșire din zona operațională a afacerii, care s-a finalizat la începutul anului 2023.