Spartan

Spartan este cea mai mare rețea de restaurante de tip fast-food creată vreodată în România. Suntem brandul românesc numărul 1 de pe piața restaurantelor cu carne rotisată.

Spartan este un restaurant cu specific principal grecesc, la care am adăugat ingrediente secrete pentru a personaliza conceptul. Ne-am îndepărtat de zona clasică și am preferat să inovăm în zona rețetelor. Noi nu vindem kebab sau shaorma, ci ne-am configurat propriul meniu, meniul spartanic. Punem accent pe curățenie, pe rapiditate, pe corectitudine și pe interacțiunea prietenoasă cu clienții.

Pentru a ajunge cel mai mare lanț de restaurante cu specific grecesc din Europa (80 restaurante) am depus o muncă pe care nu o voi putea cuantifica vreodată. La 8 august 2012 am deschis de la zero primul restaurant în Suceava. Prima locație arăta complet diferit: de la dotare până la design.

Pornisem la drum cu echipamente second-hand, investiția fiind minimă (aprox. 25.000 euro). Echipa era improvizată și meniul foarte diferit față de cel actual. Am muncit mult, am învățat din greșeli, am strâns din dinți și am progresat.

Timp de o perioadă, destul de lungă, am trăit în restaurante. Multe nopți nedormite. Am construit rețeaua de franciză de la zero, supervizând personal lucrările primelor restaurante inaugurate. Am tranzitat România de la un capăt la altul de zeci de ori: am peste 1 milion de km. parcurși pe drumurile patriei.

Eu am desenat logo-ul, eu am ales fonturile și culorile, eu am realizat primul site web, am răspuns la toate telefoanele clienților și am asistat la fiecare deschidere de restaurant în primii cinci ani. Astfel, am reușit să mă auto-educ și să învăț domeniul în toată amploarea lui.

După zece ani, avem restaurante în toată România și am deschis locații în Austria și Spania. Chiar dacă mi-am sacrificat viața personală, Spartan mi-a adus cele mai mari satisfacții și mi-a netezit drumul în viață.