Cum ți-ai permis să nu votezi la Referendumul pentru FAMILIE? Ai înnebunit?

pentru că până ce nu se face un REFERENDUM PENTRU AUTOSTRĂZI doar un tâmpit poate să pună botu’ la Referendumul pentru Familia Bundy.

pentru că am condus de la Suceava la Iași să-mi văd mama pe patul de spital și șoselele din România mi-au răpit din timpul de vizită.

pentru că de la Suceava la Iași era să intru în tir, să calc un biciclist, să intru frontal într-o combină și o căruță. Pentru că am înjurat și am pătimit.

pentru că în localitate dacă mergi cu 51 km/h,  pentru acel 1 km/h poți răspunde cu închisoarea în caz că accidentezi pe cineva. Și sunt sate luuungi când te grăbești, în care am condus cu 160 km/h. Evident, tradițional. În Dubai în 30 ani s-a construit de la zero o  ȚARĂ. Cu sute de mii de km de autostrăzi (multe suspendate), iar la noi bocesc toți miniștrii pentru 14 km de autostradă.

pentru că în compania mea și în companiile partenere (care depind vital de compania mea) sunt aproape 1000 de salariați și ei sunt FAMILIA MEA. Am sentimentul că printre  casieri, ospătari, contabili, preparatoare, paznici, recepționeri, bucătari, etc. avem poate și gagici lezbiene sau băietani homosexuali. Corecți, profesioniști și nu vreau să renunț pentru nimic la ei!

pentru că este mai bine să stea o sută de vinovați în libertate decât un nevinovat închis în temniță pe nedrept. Nu aș vrea să plece din țară sau firmă un OM valoros nici pentru o sută de tradiționali.

pentru că mi-am investit integral banii în România dar nu m-a întrebat nimeni de ce fac cu mașina 17 ore între două prăvălii, de la Botoșani la Târgu Jiu. Timp de șase ani am parcurs sute de mii de km cu mașina. Am pierdut cel puțin șase luni la volan, pe drumuri (care drumuri?) în loc să le petrec cu FAMILIA mea. Tradițională, modernă, învechită sau cum o fi.

pentru că plătesc lunar multe miliarde în taxe și impozite, dar care s-au dus și în REFERENDUMUL PENTRU SILICOANE DE PUS LA VACĂ. Cine îmi dă banii înapoi pe taxele plătite care s-au evaporat cu acest prilej? Chiar s-au jucat la cazino cu munca mea?

pentru că la Revoluția din 1989 au murit 1166 oameni. În 2017 au murit din cauza accidentelor rutiere 1951 oameni. Mai mult ca la o revoluție. Aproape două mii de familii TRADIȚIONALE au pierdut pe cineva drag într-un SINGUR AN dar nimeni nu a avut curaj să șoptească anemic o silabă despre morga cu o singură bandă pe un sens. În fiecare an ARE LOC DRAMA REVOLUȚIEI ROMÂNE ÎN NUMĂRUL DE VICTIME și noi tacem. Cimitirul drumurilor românești din 1990 a secerat atâția oameni, comparabil cu crimele lagărelor comuniste. Nimeni NU VEDE nimeni nu aude. Dar mulți se burică pentru definiție care oricum nu deranja pe nimeni.

pentru că vreau AUTOSTRADĂ LA SUCEAVA. În 2017 Suceava a fost pe primul loc la numărul de morți în accidente rutiere. Nebunilor, VREAU AUTOSTRADĂ LA SUCEAVA!!! Dar Suceava tace… Iași tace… Oradea tace… Vaslui e complexat. Botoșani nici nu visează. Maramureș s-a resemnat. Craiova se holbează. Timișoara doarme de data asta.

pentru că vreau referendum pentru casa de copii, pentru câinii maltratați, caii bătuți și pădurile decapitate, pentru predarea meditației și cursuri pentru descoperirea vocației în școli.

pentru că fac bună familie doar cu motanii, câinii și prietenii mei.

pentru că în Shanghai am circulat cu trenul la 500 km/h iar în România am tone de căi ferate trecând prin MIJLOCUL ȘOSELELOR. Mijlocul șoselelor! Cu banii de la Referendum puteam să scăpăm de multe bariere pe șosea.

pentru că toți antreprenorii suntem niște lași și ne căcăm pe noi de controale. Acceptăm cu capul plecat să fim văzuți ca niște hoți și bandiți în timp ce în America un businessman este respectat ca un senator. Hoți sunt și printre profesori și academicieni. Antreprenorii tac și înghit dar nu cer niciun referendum pentru străzi și multe alte condiții normale de dezovltare, dar azi am văzut mulți cu tupeu, care chemau curajos la votare.

pentru că în România nu există nici în cel mai frumos vis mentalitatea de  Familie a României, de Prietenie între români. Spunem cu șarm că proverbul nostru preferat este ”să moară și capra vecinului”, apoi rânjim înțelept-melodramatic. Nu avem noțiunea primară de prietenie dar ne interesează adâncimile principiilor de viță, spiță, rang, neam și rasă.

pentru că a fost un REFERENDUM PENTRU TELEFONUL FIX. Doar să țuruie nostalgic, cu ecou. Apoi o tăcere comunistă. Și iar țurrr. Nu-i rău telefonul fix cu fir dacă-l pui țapăn lângă wc, în beci sau pod. Nu trebuie încărcat și nu pierzi timpul cu scroll. Dar mai bun e totuși un smartphone. În 2018 în nicio țară dezvoltată nu se pune problema unui astfel de referendum aberant.

pentru că succesul unui astfel de demers ar fi fost ca o frecție la picior de lemn. Ca un implant de păr la o oaie țurcană. (Oricum bărbații sunt înnebuniți să vadă un cuplu de lezbiene. Dar dacă ele ar forma cumva o familie, le împing pe rug).

pentru că votez cu două mâini pentru orice tip de familie: familia mega-tradițională, familia cu șapte pitici, familia cu harem, familia budhistă, familia de plante, familia perfectă, La Familia, dacă îmi explică și mie cineva cum a reușit Bulgaria, Azerbaijan, Siria să aibă mai mulți km de autostradă decât România. În anul tradițional 2018.