Mandachi Hotel & Spa

În 2016, luna iulie, la marginea orașului Suceava era un câmp înverzit pe care oamenii aruncau deșeuri. Am vizualizat cu ochii minții că acolo voi construi un hotel. Am băgat sapa în pământ cu un vis: în maxim doi ani, să edific un hotel unic în România! Și mi-am realizat visul.

Deși am depus niște eforturi supra-omenești, am terminat proiectul cu o lună întârziere. În 23 august 2018, am lansat Mandachi Hotel & Spa împreună cu echipa mea grozavă.

Pentru a mă încadra în termenul stabilit, am urcat cele șapte niveluri ale șantierului de sute de ori, am înghițit, la propriu, saci de praf și am petrecut zile și nopți pe ”baricade”.

Prin urmare, am asistat la absolut toate etapele, am învățat de la arhitecți, de la designeri, de la electricieni, de la zidari, de la tehnicieni, de la bucătari, de la paznici. Împreună cu echipele mele am muncit ca un rob. Dar rezultatul a meritat.

În 2022, după patru ani de funcționare, Hotel Mandachi a fost desemnat primul hotel de 4 stele al țării, ocupând locul 1 la Romanian Top Hotel Awards, categoria 4 stele, devenind astfel primul hotel din istoria județului Suceava care primește această distincție majoră în urma votului clienților.

Hotelul nostru este pe locul 1 pe Tripadvisor în Suceava și, raportat la numărul de recenzii, este cel mai bine cotat hotel din țară de pe Booking, cu un scor de 9.5.

Pe lângă provocările, greutățile și satisfacțiile generate, cel mai fericit m-am simțit atunci când am transformat hotelul în cea mai mare tabără privată de refugiați din România. În februarie 2022, Mandachi Hotel & Spa a devenit un veritabil centru de găzduire a refugiaților.

Au dormit în hotelul nostru peste 5000 de ucraineni și 1000 de câini și pisici. Tot de aici, am transportat din hotel peste 20.000 persoane înspre Occident. Cu toții au beneficiat de masă, duș, loc de odihnă.

Însă nu făceam asta pentru prima dată: în 2020, am oferit hotelul gratuit tuturor cadrelor medicale și militare din linia întâi, oferind gratuit bunuri și servicii de peste 350.000 euro.

Aceste două momente istorice ale hotelului, Criza refugiaților și Pandemia, mi-au dat cele mai mari satisfacții, m-au educat și motivat să-mi asum un nou obiectiv al vieții mele, acela de a-i ajuta pe ceilalți.

În anul 2023 am cesionat operarea și administrarea businessului Mandachi Hotel & Spa unei companii noi și am decis să ies din zona afacerilor hoteliere.