Creativitatea și originalitatea sunt ca niște mușchi. Antrenează-i! Pentru a crește, orice mușchi trebuie stresat. Ai nevoie de serii constante, repetiții, ridicări de greutăți și iar repetiții.

La fel ca-n sala de forță, replică modelul pentru a-ți dezvolta mușchiul creativității. Antrenează-l în fiecare zi. Pentru a fi original, antrenează-ți originalitata. Altfel, vei rămâne în turma mediocrilor. Fii aiurit, fii bufon, fii nefiresc atunci când creezi. Îndrăznește. Nimeni nu va trage la ”sala de forță” a creativității și originalității pentru tine.

Dacă vrei să ajungi cât mai sus, primul pas este să scrii pe o foaie de hârtie cele mai îndrăznețe visuri pe care mintea ta le poate concepe. Mintea ta nu are limite, dar tu te încăpățânezi să o convingi că nu poți. Mintea ta resimte frica pe care i-o transmiți.

Din aceste motive, zi de zi, mă zbat ca să te conving să-ți realizezi un caiet al visurilor, sau să-ți scrii idealurile cât mai detaliat pe o foaie de hârtie. Am oferit metoda mea gratuită pentru caiet, e pe blogul meu. Variantele premium, gata concepute pentru tine, cu metoda mea și cu indicații, teorie și exerciții, sunt pe site (www.caietulvisurilor.ro). Caietul visurilor este instrumentul care adaugă tone de curaj în ființa ta. Visurile tale diluează limitele. Visează măreț!

Iată o sugestie: atunci când scrii visurile pe hârtie și simți că se înfiripă teama care te limitează, plusează. Mărește de zece ori anvergura visurilor tale. Dacă e necesar, poți fi arogant, egoist. Fii tupeist și plusează de 10 ori. Fixează limita tot mai sus, mult mai sus. Exagerează! Nu te controla. Lasă potențialul tău să scrie în locul tău.

 

 

Și nu uita: citește obsesiv!