Efectele groaznice ale Fake News

Categorie :
Newsletter
Autor :

E de domeniul SF... Au ajuns casele de pariuri câinele de pază al democrației? De necrezut, însă casele de pariuri au devenit surse de informare mult mai credibile decât presa. Da, există jurnașiti eroi, există reporteri martiri, există gazetari geniali. Există și presă demnă, dar există trilioane de tone de fake news. Nivelul de fake news a atins cote apoteotice, colosale. Argumente:Sunt abonat la cele mai prestigioase ziare internaționale. Ba chiar achiziționez și edițiile printate. Fiți atenți!!! În ultimele două luni am citit zi de zi știrile internaționale cu privire la alegerile din SUA. Eram foarte curios cum evoluează lucrurile. În nicio zi, dar în niciuna, până în ultima secundă dinainte de alegeri, nu am auzit/citit/vizionat o altă placă decât ceea ce veți citi mai jos. Priviți aici și pronunțați-vă voi:The New York Times - Raportează (cu o zi înainte) că Harris conducea în sondajele naționale cu un avans de 2 puncte procentuale față de Donald Trump. (atenție, 1 punct procentual = 1,5 - 1,6 milioane de voturi, deci săracii de ei, au fost în ”eroare” cu 3,2 milioane, nu mai punem cât a avut în plus Trump).

The Guardian – A publicat un articol în care Harris avea un ușor avantaj în statele-cheie. (PLACA ASTA CU UȘOR AVANTAJ ESTE CEA MAI JEGOASĂ MINCIUNĂ. Ca să poată să treacă imediat în tabăra cealaltă, cu scuze de genul ”noi am zis că era strânsă”).

BBC News – A prezentat sondaje care o plasau pe Harris înaintea lui Trump în mai multe state indecise. (A DOUA MINCIUNĂ ORDINARĂ, ”STATELE INDECISE”. S-a dovedit ieri foarte limpede că, de fapt, nu era nicio indecizie, ba erau extrem de horărâte).

CNN – A difuzat sondaje ce indicau o cursă strânsă, cu Harris având un mic avantaj. (MIC avantaj = MARE minciună)

Reuters – A publicat un sondaj în care Harris avea un avans de 6 puncte procentuale la nivel național. (ĂȘTIA SUNT CEI MAI MONSTRUOȘI DINTRE TOȚI, 6 puncte procentuale = 10 milioane de voturi diferență. În viața voastră să nu mai puneți botul când citiți ”conform Reuters”)

The Washington Post – A raportat că Harris conducea în sondajele naționale cu un avans de 3 puncte procentuale. (asta ar fi însemnat 5 milioane de voturi pentru Harris :))) Dacă realizăm că Trump a câștigat cu vreo 3 mil de voturi, eroarea ăstora ar fi de 8 milioane.)

Financial Times – A prezentat analize care indicau un avantaj pentru Harris în statele-cheie. (Strofa asta ipocrită, ”avantaj strâns” pentru Harris, avea un singur scop: să-i descurajeze pe votanții lui Trump să mai voteze. Să se lase păgubași, oricum cazul era pierdut...).

Politico – A publicat sondaje ce arătau o cursă strânsă, cu Harris având un ușor avantaj. (Păreau credibili...)

NBC News – A difuzat sondaje care o plasau pe Harris înaintea lui Trump în mai multe state indecise.

The Times – A raportat că Harris era favorită în sondajele naționale cu câteva zile înainte de alegeri.

În România, pe LINIE, eu cu ochii mei am citit articole cu sondaje la Digi24, ȘtirileProtv, Antena3, Gândul cu UȘOR AVANTAJ PENTRU HARRIS.Fraților, Donald Trump a câștigat cu câteva CINCI MILIOANE DE VOTURI peste. 312 electori!!! URIAȘĂ DIFERENȚA! Trump va fi primul preşedinte care după 20 de ani realizează aceasta performanţă, deşi sondajele (mincinoase) de opinie indicau contrariul.

Ce înseamnă asta? Că trăim apogeul epocii FAKE NEWS. Pur și simplu, nu mai merită să citești, sursa e total necredibilă.De pildă, după ce a avut loc singura confruntare dintre cei doi, după ce am citit știrile, eu m-am lăsat păgubaș. Eram convins că Trump a pierdut. Nu m-am putut uita nici măcar 1 minut la confruntare. Am înghițit abureala. Se spune că presa este „câinele de pază” al democrației.

Ea supraveghează puterea și avertizează publicul asupra derapajelor, neregulilor și abuzurilor. Presa este (TREBUIE SĂ FIE, MAI BINE ZIS) „oglinda societății”, „vocea cetățenilor” „farul în întuneric”. De data asta, a stins lumina. Cu intenție.Eu am mirosit că era ceva putred. Nu suntem toți proști. Parcă prea dădea cu virgulă... Prea toți eram naivi... Așa că, intram constant pe casele de pariuri și citeam cotele. Mereu Trump era favorit. Și ce să vezi? Cine a pus banii pe Trump, s-a îmbogățit.

În încheiere, să-i dăm cuvântul lui Abraham Lincoln:„Poți să-i păcălești pe toți oamenii o bucată de timp și pe unii oameni tot timpul, dar nu poți să-i păcălești pe toți oamenii tot timpul.”NOTA BENNE: Pentru cei care nu s-au prins (trag nădejde să fie cât mai puțini), nu recomand niciodată jocurile de noroc! Nu sunt jucător sau aprior și cunosc mulți oameni care s-au nenorocit, au ajuns pe drumuri și și-au distrus familiile. Nu jucați, nu riscați inutil. V-am făcut o comparație doar ca să înțelegeți magnitudinea și gravitatea situației.
Ștefan MandachiFondator Bizz Acceleratoreu@stefanmandachi.ro