10 beneficii esențiale pentru dezvoltarea copilului tău dacă adopți pentru un câine fără străpân de pe stradă.
ARGUMENTE DE NECONTESTAT:

1. Copilul învață să nu discrimineze. Fiind inundat de valuri de iubire din partea câinelui său (care nu e de rasă), copilul va înțelege perfect că în viață nu e cazul să discriminezi atunci când vine vorba să faci o alegere. Copilul va învăța că rasa nu schimbă legile iubirii. Va înțelege că frumusețea exterioară nu e o valoare fundamentală. Va înțelege că devotamentul, loialitatea, atașamentul nu țin de culoarea blănii (pielii).

2. Copilul își formează un discernământ echilibrat, temperat: nu e nevoie să fii înalt, frumos, musculos, fioros sau luminos că să fii iubit și, mai ales, ca să oferi iubire.

3. copilul învață ce este disciplina și care sunt beneficiile ei: când trebuie să aibă în grijă un suflet, lucrurile devin serioase. Va trebui să-l scoată regulat la plimbare, să-l perieze, să-l spele, să-i dea apă și mâncare. Nimeni nu poate trăi doar cu aer, cu mângâieri și cu vorbe bune. Nu e suficient.

4. copilul învață că țara lui nu e un coș de gunoi: va trebui să strângă după câine, să curețe în urma lui, așa cum e firesc, civilizat și corect. Astfel îi va inspira și pe ceilalți să se comporte civilizat și să nu lase excremente în locurile publice, unde calcă și alții.

5.  copilul învață să fie responsabil: nu poate ”pasa” animalul către părinți sau bunici. Animalul nu este un obiect tranzacționabil, ci este o ființă. Are suflet, are sentimente, are o inimă și o stare. Copilul este cel care ia decizii pentru câine, devine răspunzător, prin urmare, își dezvoltă conștiinciozitatea.

6. copilul învață să fie ordonat: trebuie să țină un calendar al vaccinurilor. Câinele trebuie să fie sterilizat, tratat, ajutat la nevoie.

7.copilul învață că a te compara cu ceilalți este un non-sens. Chiar dacă prietenii au câini de rasă (asta nu-i nicio problemă, cu toții avem patrupede de rasă) sau alte obiecte mai valorease, relevantă este conexiunea cu patrupedul, iubirea reciprocă, prietenia pe viață.

8. copilul învață să se implice în cauzele sociale și să-și impună punctul de vedere în ceea ce privește protecția animlelor: atâta vreme cât părintele îi dă un exemplu extraordinar, adoptând un cățel hăituit, flămând, subnutrit, speriat, oare cum se va comporta copilul ca adult? Va fi o brută sau va fi un protector al animalelor și a tuturor celor neajutorați, incusiv oameni? Un părinte care salvează un suflet neprihănit este un exemplu fenomenal, memorabil, pentru copil.

9. copilul se educă prin joacă: un câine salvat de pe străzi sau de prin gunoaie oferă de un milion de ori mai mult decât cere. Are o predispoziție pentru joacă, este mereu în formă și întotdeauna disponibil pentru copil.

10. copilul este protejat, în siguranță: un câine este unul dintre cele mai devotate animale. El își protejează prietenul, îl apără cu prețul vieții.