Consulting

Ofer gratuit (și din pasiunea) ședințe de mentorat în antreprenoriat. Știu cât de important este anturajul pentru tine și eu pot face parte din cercul tău apropiat. Știu cât de mult ai nevoie să îți fie alături un profesionist. Este vital să te ghideze un expert. Mă pasionează să fac asta și am decis să mă implic în GRATUIT ÎN EDUCAȚIE! Un amănunt, sau poți să-nu numești secret, pont, sau cum preferi, te poate înălța spre culmile prosperității. Da, ai citit bine: te voi ghida gratuit, cu condiția să realizezi cumulativ câteva sarcini simple:

1. să completezi integral (și milimetric) Caietul visurilor conform metodei pe care am conceput-o eu (www.caietulvisurilor.ro)
2. să ai Caietul de strategie completat la zi, cu exercițiile și toate metodele propuse în caiet (www.caietulvisurilor.ro)
3. să vizionezi integral toate materialele de pe canalul meu de Youtube, Stefan Mandachi. Vei da un test din toate videoclipurile postate de la început
4. să sterilizezi sau să facilitezi adopția unui câine fără stăpân

O explicație foarte simplă, primită la un grătar, mi-a adus un profit de 3 milioane de euro. Ceea ce mie îmi părea o problemă foarte complexă, pentru omul care o stăpânea cu precizie era derizorie. Când ești foarte implicat nu poți vedea soluția, însă un ochi detașat, experimentat și avizat, vede mult mai limpede. Îți explic: M-au costat foarte mult lecțiile. N-am învățat din  greșelile altora, ci am preferat să sufăr (poate inconștient), să mă zbat, să pierd, să scrâșnesc din dinți. Am învățat pe propria piele, m-am ars, am dat cu capul de grindă de sute de ori.

Asta nu înseamnă că tu trebuie să treci prin același labirint al purgatoriului. De ce ai călca în aceeași durere și nervi în care m-am înnămolit eu (și mulți alții)?

Eșecul a fost un profesor care m-a învățat că atunci când zaci la pământ, zbori de fapt. Clipa de grație este acel moment magic în care te ridici de jos și-ți ridici ochii din pământ spre soare.

Într-adevăr, cu fiecare aha adăugat în colecția mea de conștientizări, m-am simțit mai puternic. Acum privesc în trecut cu compasiune și mă întreb: oare chiar a meritat uzura lecțiilor? De acord, am cunoscut miliardari, am vizitat cele mai celebre locuri din lume, am creat o afacere evaluată la 100 milioane de euro, am inspirat milioane de oameni, dar mă intrigă un gând: că tu ai putea să repeți greșelile mele, în loc să ajungi la succes fără durere, oftică și pagube.

Sunt convins că vei repeta o mare parte din calvarul meu, din erorile și confuziile mele, deși nu-mi doresc să se întâmple asta. Din experiența pe care am acumulat-o prin repetiții (infinit de multe), dar și din eșecuri (aici mă bucur că numărul e unul finit), am dobândit abilitatea de a te putea radiografia în zece minute și, dacă ești pregătit, aș putea:

• să te scutesc de bani pierduți (am pierdut milioane);
• să te ajut să câștigi timp (nu voi mai putea retrăi sau recupera anii pierduți);
• să te previn, să nu te las să te învârți amețitor în haos (ani de zile m-am zbătut legat la ochi);
• să-ți explic ce să faci pentru a nu te întoarce de unde ai plecat (m-am încâlcit adesea în propriile năvoade).

Am fost un lup singuratic ani de zile. Credeam că le știu pe toate, până când, într-un târziu, am înțeles că o informație măruntă, dar înțeleasă și aplicată la momentul potrivit, poate schimba fundamental logica și dimensiunea afacerilor mele.

Într-o bună zi am întâlnit un om simplu. După cum spuneam, eram la un grătar. Omul îmi explica pătimaș perspectiva lui iar eu în aroganța mea mă simțeam agasat de prezența și insistențele lui. Ce mare scofală crede ăsta că știe? Să ne înțelegem, omul îmi explica o simplă statistică.

Ei bine, punând în practică succinta lui ecuație am generat un plus valoare de 3 milioane de euro în următorii ani. Nu știu dacă realizezi câtă importanță au avut acele minute cheie, în care mi-am concentrat atenția asupra unui singur lucru!

Am înțeles rapid valoarea mentorilor; prin urmare, m-am îndârjit să-i cunosc și să mi-i apropii, fie și contra cost. Simțeam nevoia (încă simt) să am oameni valoroși în preajmă, de parcă ar fi ca niște cărți sacre, talismane purtătoare de înțelepciune.

Anii au trecut și am cunoscut mentori, antrenori, experți pe care i-am plătit cu bani grei. Am investit în consultanți, profesori și traineri ca nimeni altul. Încă nu cunosc personal un om care să-și fi finanțat dezvoltarea personală la nivelul la care am făcut-o eu. Am făcut mii de lecții individuale și am petrecut peste 45.000 de ore în afacerea mea (am notițele care pot confirma fiecare oră) până când am ajuns printre cei mai buni.

Reține: dacă vrei să mergi repede, mergi singur! Dacă vrei să ajungi departe, mergi cu oamenii potriviți lângă tine!

Într-o zi, un miliardar m-a învățat o lecție fundamentală: un detaliu insignifiant poate face diferența dintre un milionar și un miliardar, nicidecum o cunoaștere amplă, disproporționată. Ștefane, ține minte, mi-a zis: „o simplă nuanță în atitudine te poate propulsa mult mai repede în top. O firmitură de inspirație din partea unui expert îți poate reda somnul sutelor de nopți albe”.

O propoziție corect asimilată, înțeleasă și aplicată mi-ar fi scurtat chinul și tumultul anilor prin care am trecut orbește parcă. Pe piață există o epidemie de auto-intitulați maeștri, care nu-s altceva decât niște povestitori.

Eu am o întrebare cheie: cum ar trebui să te ghideze un mentor competent care, în opinia mea, ar trebui să se bazeze pe propriile rezultate și performanțe? Eu cred că un mentor bun

• te învață că investiția în tine este vitală. Informația nu ți-o poate confisca nimeni. Îți explică pașii reali ai acestei investiții și îți arată un studiu de caz în care el însuși este exemplu;
• îți propulsează afacerea și te poate conduce la nivelul următor. Îți arată cum a făcut el; nu îți dictează din cărți;
• te eliberează conștient, nu pe bâjbâite. Te lămurește cum îți obții independența și îți descrie metoda proprie, care l-a făcut pe el să trăiască o viață liberă;
• îți înlesnește accesul la informații esențiale, fundamentale (uneori inaccesibile); Metodele, secretele, detaliile și nuanțele îți sunt explicate;
• exemplul lui personal te va inspira, cât să simți că ai citit 100 de cărți. Nu va vorbi din basme, ci se va baza pe trăirea și expertiza proprie.

Cât costă un an de liniște? Cât costă o zi de liniște? Mai mult, cât costă o clipă de liniște? Cât costă o scurtătură prin care înveți să-ți faci o echipă solidă? Cât costă un pont care îți poate franciza businessul cu cinci ani mai repede? Cât costă un felinar care te face să nu mai orbecăi ca un somnambul prin bezna afacerilor?

A meritat să plătesc 100.000 euro pentru un secret care mi-a adus 150.000? Răspunsul e evident. Poți chiar să câștigi 1000 euro peste suta aia de mii și nu-i de colo! Ești pe plus, afacerea e în creștere. La început mi s-a părut total absurd să plătesc pentru educație. Mulți ani am detestat specialiștii, i-am ironizat și am refuzat să-mi irosesc banii pe informație, m-am eschivat să achit pentru educație (din banii munciți cu trudă, spuneam eu) până când am realizat că pierd milioane de euro și mulți ani din viață.

Iată de ce, am făcut o trilogia lui ”Dar contează”:
Informația costă, dar contează.
Motivația costă, dar contează.
Educația costă, dar contează.

Dar dacă mintea ta le percepe ca fiind doar costuri, nu vei putea niciodată să ai acces la informații revelatorii, la idei cheie sau la strategii geniale. Informația, motivația, educația, inspirația nu sunt cheltuieli, ci investiții.

Asta dacă le înțelegi rolul și scopul pur investițional. Investiția în tine este cea mai valoroasă. Tu vei fi oglinda afacerii tale. Cât de tare ești tu, la fel va fi și afacerea ta; care este parte din tine, într-un final. Cât de mult te autoeduci se reflectă în nivelul afacerii tale. Afacerea e oglinda ta, tu ești oglinda afacerii.

Unul dintre visurile mele este ca România să fie un El Dorado al antreprenorilor, să fim un stat capitalist în care oamenii de afaceri să fie respectați, uniți și să se simtă liberi. De aceea, toată viața am oferit sfaturi gratuite și consultanță masivă fără să primesc un sfanț. Am inspirat foarte mulți oameni, dar în același timp am constatat că aceștia nu pun preț pe ceea ce este gratuit sau foarte ieftin. Efectiv nu se dezvoltă. În schimb, respectă cu sfințenie lucrurile în care au investit timp și bani. Practic, atâta vreme cât nu simți că faci un efort substanțial pentru a evolua, nu pui preț nici pe mentor, nici pe munca ta.

Iată de ce vreau să-i antrenez pe antreprenori. Iubesc prosperitatea și detest să-mi pierd timpul. De aceea, după ani de zile, m-am decis să nu mai ajut pe oricine, ci doar pe cei care își iau munca în serios, care sunt dispuși să investească în educație și evoluție.

În acest context, iată cum se schimbă organic Trilogia mea:
Informația contează și costă.
Motivația contează și costă.
Educația contează și costă.

Vreau să inspir, să educ și să motivez prin exemplu personal, în stil propriu, cu metodele mele, cu energia mea, cu pasiunea mea, cu creativitatea mea și cu toate cunoștințele învățate, repetate la infinit și dobândite în mai bine de 15 ani.

Pentru mine succesul celor care îmi solicită mentoratul este motivație pură, îmi să un sens. Am suficient de mulți bani încât să trăiesc pe o insulă tropicală cu avion privat, dar asta nu-mi dă un sens. Nu mă arde patima acestei situații confortabile. În schimb, praful din arenă îmi ridică adrenalina. De aceea tot ceea ce fac în business, fac din pasiune și cu intenția evidentă de a crea prosperitate în viața mea. Pentru mine timpul este vital. Nu îți irosi timpul să-mi scrii dacă nu crezi că ești motivat să treci de preselecție și dispus să investești masiv ca să țâșnești la următorul nivel. Timpul este singura resursă epuizabilă. Niciodată nu vei mai putea recupera clipele irosite. 

Nu sunt trainer, nu sunt coach, nu sunt maestru. Doar vreau să fac ceva totalmente inedit, nou și non-conformist. Consultanță nu înseamnă ZOOM, un grup de whatsup sau câteva emailuri trimise automat, ci înseamnă chimie, inspirație, evoluție, legendă personală.

În toată istoria mea am lucrat (și lucrez) cu mulți mentori, dar cu niciunul nu am reușit să mă conectez profund până în clipa în care nu l-am cunoscut față în față. Sincronicitatea de energii naște o nouă energie: cea a prieteniei pe termen lung. De aceea vreau să te cunosc. Am convingerea că nimic nu-i întâmplător.

Așadar, dacă te califici, poți vedea cum mă comport, cum trăiesc, cum acționez, îmi poți cunoaște businessurile sau metodele. Cu o condiție: să conteze cu adevărat pentru tine. Absolut toată consultanța (metode, strategii) trebuie să fie personalizată și adaptată la caracterul, personalitatea și profunzimea ființei tale.

În mod categoric trebuie să existe compatibilitate între noi: trebuie să mă conving că pot învăța, la rândul meu, prin tine și de la tine. Pentru că orice profesor este student în esență. Combinația între informații financiare, psihologie și istoriile noastre personale, ne poate ajuta în egală măsură pe amândoi.

Din toată experiența vieții mele am descoperit o cale mult mai ușoară (în raport cu truda la care m-am înhămat, mă repet, ca ne-bu-nul!), mai rapidă și mai sigură către prosperitate financiară. Poți avea acces la ea. Ai oportunitatea să descoperi secretele care m-au propulsat către succesul financiar. Visează, crede, acționează!

Spune-mi povestea ta